Art Auction for Morocco: Een geslaagde avond vol kunst & verbinding

Art Auction for Morocco: Een geslaagde avond vol kunst & verbinding

Het was een race tegen de klok, maar samen hebben we het onmogelijke mogelijk gemaakt. Binnen een tijdsbestek van slechts zes dagen werd 'In de Ruimte' in Utrecht het toneel van een gebeurtenis die in het geheugen gegrift zal blijven staan: een kunstveiling ter ondersteuning van de slachtoffers van de aardbeving in Marokko.

Het publiek dat samenkwam voor dit nobele doel was even divers als inspirerend. Jonge gezichten vol hoop mengden zich met de wijze blikken van de oudere generaties, allen met een verhaal en een achtergrond die de rijke tapestry van onze gemeenschap weerspiegelden. De samensmelting van verschillende culturen en achtergronden zorgde voor een dynamische en empathische avond, die werd versterkt door de werken van de volgende kunstenaars, wiens creativiteit en generositeit het evenement tot een succes maakten:

- Hassan Hajjaj & Hakim el Amrani
- Khalid Amakran
- Wissal Aziz
- Qasim Arif
- Samira Charroud
- Sarah Amrani
- Amine Habti
- Karima Choukeri
- Samira Serghini
- Ebru Aydin
- Lamiae el Hajjaji
- Bushra Sayed
- Sarah Ben Messaoud
- Marwan Magroun
- Yasmina Ajbilou Sana Mulay
- Mounia Beztati
- Kaoutar Gadir

Elk bod dat werd uitgebracht en elke euro die werd ingezameld, was een blijk van solidariteit. De veiling bracht een indrukwekkende €13.545 op, een bedrag dat volledig ten goede komt aan organisaties die ter plaatse actief zijn, waaronder:

- Stichting Rizq
- Tribes Foundation
- Santé Pour Tous Foundation
- Stichting Younes

Deze organisaties staan in de frontlinie om de getroffenen van de aardbeving in Marokko te ondersteunen met de noodzakelijke hulp.

Het succes van deze avond lag niet alleen in het opgehaalde bedrag, maar ook in de eenheid en de warmte die het publiek uitstraalde. Het was een hartverwarmend bewijs van wat we als gemeenschap kunnen doen als we onze handen ineen slaan. We zijn iedereen die zijn tijd, kunst of financiële middelen heeft bijgedragen ongelooflijk dankbaar.
Back to blog