Het verschil tussen biologische gunpowder thee en gewone gunpowder thee

Het verschil tussen biologische gunpowder thee en gewone gunpowder thee

Hoe herken je biologische gunpowder thee van normale gunpowder thee?

Gunpowder thee is de thee die je als basis gebruikt voor atay oftewel Marokkaanse muntthee. Het verschil tussen biologische gunpowder thee en normale gunpowder is groot. Het begint alleen al bij de kleur. De meeste mensen denken dat de thee die je voor Marokkaanse muntthee gebruikt zwarte thee is, maar dit klopt niet. Het is eigenlijk groene thee. Links op de foto kan je dat zien.

Maar hoe komen mensen op dit idee? De normale theekorrels die vaak gebruikt worden zijn dusdanig donker, dat mensen denken dat het zwarte thee is. De normale gunpowder thee is vaak van lage kwaliteit, ouder en worden er pesticides en bestrijdingsmiddelen bij de teelt gebruikt. 

Biologische gunpowder thee ziet er vaak groen uit. De thee is van hoge kwaliteit, schoon en vrij van bestrijdingsmiddelen en dus gezond. Deze thee hoef je ook niet te spoelen. 

Geregeld lazen wij over thee met verboden pesticides, bestrijdingsmiddelen, muizenpoep, glasscherven, etc. Daarom is spoelen belangrijk, alleen hoe vaak je ook spoelt, bepaalde pesticides en bestrijdingsmiddelen zullen er toch in blijven.

Zelf schrok ik van dit soort berichten en zo is mijn zoektocht begonnen naar biologische hoge kwaliteit thee. Als mijn familie en ik elke dag dit soort thee drinken, is het dan wel veilig en wat doet het voor onze gezondheid? Ik wil thee die gezond en veilig is. Je wilt natuurlijk het beste voor je familie en jezelf.

Hoe zit dat met onze thee?

Uiteindelijk heb ik met veel moeite biologische thee kunnen regelen. Voordat wij onze thee op de markt brachten, dronken wij de biologische thee zelf en was het voor eigen gebruik. Familie, vrienden en kennissen waren er geïnteresseerd in en waren zeer positief. Op een gegeven moment werd er vaker gevraagd naar de thee. Dit is één van de redenen geweest om de thee te verkopen en beschikbaar te stellen.

De thee van Atay Atelier is van de hoogste kwaliteit en biologisch, daardoor hoef je de thee niet te spoelen en levert dat minder werk op.

Ook is het gezonder en kan je het met een gerust hart drinken. Wij willen alleen het beste.

Terug naar blog