Fondsenaanvraag als maker: Een Inspirerende avond van Fonds ZOZ en Atay Atelier

Fondsenaanvraag als maker: Een Inspirerende avond van Fonds ZOZ en Atay Atelier

Op de avond van vrijdag 27 oktober was Atay Atelier een bruisend middelpunt van kennis en inspiratie. In een nauwe samenwerking met Fonds ZOZ, een organisatie die zich sterk maakt voor verhalen die onze maatschappij verbinden, werd een evenement georganiseerd speciaal voor makers uit verschillende disciplines. De focus van de avond lag op het thema professionalisering binnen de freelance kunstwereld en hoe je als maker een aanvraag doet.

Het hoogtepunt van de avond was de lezing van Lamaie el Hajjaji, een winnaar van Stimuleringsfonds 2023, die haar persoonlijke reis als maker uiteenzette. El Hajjaji, bekend om haar passie en expertise, deelde vrijgevig de lessen die zij heeft geleerd op het pad van freelance kunstenaarschap. Haar talk, getiteld "The Art of Freelancing & Freelancing in Art", was niet alleen een bron van inspiratie maar ook een praktische gids vol inzichten voor zowel opkomende als gevestigde kunstenaars.

In de praktische workshop van Fonds ZOZ werd een ander belangrijk aspect van professionalisering aangesneden: het aanvraagproces voor projecten en fondsen. De workshop, genaamd "Hoe doe je een aanvraag?", was gericht op het ontwarren van de vaak ingewikkelde procedures en het bieden van handvatten voor een succesvolle aanvraag. De deelnemers kregen de kans om stap voor stap door het proces geleid te worden, waardoor de drempel om steun te zoeken voor hun creatieve projecten aanzienlijk werd verlaagd.

Een ander kernaspect van de avond was het netwerken. Makers hadden de gelegenheid om in gesprek te gaan met het team van ZOZ en met elkaar.

Het uitwisselen van ideeën, het voorleggen van projecten en het ontvangen van feedback vormde een vruchtbare bodem voor toekomstige samenwerkingen. De energie was tastbaar; de ruimte gevuld met gesprekken en contacten die werden uitgewisseld.

Dankzij de inzichten van Lamaie el Hajjaji en de expertise van Fonds ZOZ, gingen vele makers naar huis met nieuwe kennis, inspiratie en mogelijkheden.

We kijken terug op een geslaagde avond en zien uit naar de voortzetting van deze vruchtbare samenwerking. Blijf op de hoogte van toekomstige evenementen door onze website en sociale media kanalen in de gaten te houden.

Terug naar blog