Atay Atelier x Culturele Zondagen: Marokkaanse diaspora & community Expo

Atay Atelier x Culturele Zondagen: Marokkaanse diaspora & community Expo

Atay Atelier organiseert deze expositie in samenwerking met Culturele Zondagen.  In deze expositie presenteren we twee professionele makers die zich richten op de Marokkaanse diaspora en community building binnen deze groep. Met hun kunstwerken laten ze zien hoe de Marokkaanse gemeenschap zich verspreid heeft over de wereld en hoe deze gemeenschap nog steeds actief bezig is met het opbouwen van verbindingen en netwerken. Door middel van 
verschillende kunstvormen waaronder fotografie, videokunst en grafisch design, tonen deze makers ons de reikwijdte van de Marokkaanse cultuur en de kracht van samenwerking en solidariteit. 

Jaouad Khatiri is oprichter van het creatieve platform Maghreb Diaspora. Met zijn visuals zoekt hij de verbinding op met de Marokkaanse gemeenschap voorbij de landsgrenzen van Nederland. Hij richt zich met name op videokunst en grafisch design, en heeft recent zijn ‘GameBoy-collectie’ gelanceerd.

Ilias Bardaa is een visuele maker die voornamelijk werkt binnen het gebied van het fotografisch medium. Zijn interesses draaien om het vertellen van verhalen die zich verhouden tot maatschappelijke thema’s. In de loop der jaren heeft Ilias verhalen gecreëerd op basis van cultuur, verbinding en herinneringen.

Zijn meest recente fotoserie ‘Acquainted in Deep Waters’ is een reflectie op culturele achtergrond, gemeenschap en identiteit. Het kwam voort uit zijn verlangen om zijn persoonlijke identiteit te onderzoeken, wat hem er uiteindelijke bewoog om een langere periode door te brengen in Marokko. Daar middels interactie met zowel de gemeenschap als het land ontdekte hij verborgen delen van zichzelf. Uit deze transformerende ervaring ontwikkelde zich poëtische landschappen en ontroerende portretten.

Wanneer: Zondag 23 april 2023

Inloop: 12:00 - 18:00

 

 

Podcast Atay Atelier

Tijdens de pop-up expositie 'Marokkaanse diaspora & community' zal er een begeleidend gesprek plaatsvinden, in de format van een podcast. In dit gesprek richten we ons op de kracht van kunst in het opbouwen van verbindingen en het vergroten van representatie binnen de Marokkaanse diaspora gemeenschap. We gaan in gesprek met makers Jaouad Khatiri en Ilias Bardaa, die beiden op unieke wijze de diversiteit en veerkracht van de Marokkaanse cultuur laten zien. Het aanwezige publiek wordt uitgenodigd om hier bij aanwezig te zijn en deel te nemen.

Radio Atay is te beluisteren op Spotify: https://open.spotify.com/show/0m6zCVJOTwl3R63TYLkpT9?si=OuBXoweJTleAAlw10EA_QA&dd=1

 

Culturele Zondagen

Het thema van deze editie van Culturele Zondagen is Catch Of The Day: Jong talent maakt zich bekend!

Ontdek de nieuwe generatie lokale, creatieve makers tijdens de eerste Culturele Zondag van 2023; ‘Catch of the Day’! 

Ambitieuze jonge kunstenaars en muzikanten uit de hele regio hun geven hun unieke kijk op de wereld en laten ze je zien wat ze in huis hebben op diverse locaties door de hele stad. Van klassiek tot experimenteel, van muzikaal tot artistiek en alles daar tussenin! Je ziet het bij de Domtoren, de Kargadoor, het Stadhuis, Atay Atelier en Buurtcentrum Oase.

 

Terug naar blog